OLYMPUS DIGITAL CAMERA
REGIE

Martijn Hullegie (1970) groeide op in een utopische jaren 70 nieuwbouwwijk in Nijmegen tussen pioniers zoekend naar zelfontplooiing, vrije liefde en alternatieve ouderschapsvormen. Voordat hij zich ontwikkelt tot filmmaker, studeerde Hullegie geschiedenis, rechten,
aardrijkskunde, theaterwetenschap en filmregie. Hullegie is regisseur van zeer gevarieerde en succesvolle kinderprogramma’s: van het klassieke Sesamstraat tot Het Zandkasteel, Woezel & Pip en Het Klokhuis. Zijn korte films voor volwassenen hebben meerdere prijzen
gewonnen op internationale filmfestivals. Zijn regie wordt gedreven door een passie voor acteren die hij gebruikt om karakters en motieven te onderzoeken. Om die reden rondde Hullegie de driejarige Meisner
acteeropleiding af. 

Martijn Hullegie zw-w-8
CAST

Atefrans de Bruin (1960) werd geboren in Groningen en studeerde logopedie en gezondheidswetenschappen. In die laatste studie behaalde hij zijn doctoraat. Atefrans voltooide de Meisner acteeropleiding in Den Bosch en staat regelmatig als acteur op de planken. Het personage Arend in Perfect Cadeau is zijn eerste filmrol voor het grote doek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miron Hageman (1976) groeide op in een warm  arbeidersgezin in Den Bosch. Ze werd ontmoedigd om actrice te worden: “Acteren is geen vak maar een hobby” vond men thuis. In plaats daarvan studeerde Miron af aan de Pedagogische Academie en werd ze lerares waarna ze directeur werd van een basisschool. De droom om te acteren heeft haar nooit losgelaten: ze volgde de Meisner acteertraining in Den Bosch en richtte haar eigen theatergroep op, waarmee ze op locatie optreedt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Werner Koenen (1976), bracht zijn jeugd door in een dorp bij Arnhem. Hij studeerde aan de IVA Business School maar werd door zijn ouders aangemoedigd om ook zijn andere talenten te ontwikkelen. Via de locale harmonie kwam hij terecht bij de toneelvereniging. Inmiddels heeft Werner de Meisner acteeropleiding afgerond en speelde hij in verschillende stukken op het podium, in films en op tv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ton Niessen (1964) groeide op als de jongste van een gezin van twaalf kinderen. Vanuit de behoefte om op te vallen ontstond de drang om zichzelf te laten zien als acteur. Door het acteren ontwikkelde zijn passie voor taal en het vertellen van verhalen. Ton werkt op dit moment aan zijn eerste roman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
CO-WRITER

Shoresh Kalantari is een gelauwerde Iraans-Nederlandse filmmaker die de afgelopen 30 jaar als onafhankelijk producent en regisseur heeft gewerkt. Zijn korte film “De betekenis van de Nacht” kreeg in 1996 een Oscar-nominatie en zijn werk werd op filmfestivals overal ter wereld vertoond. Shoresh leidde de multimedia afdeling voor de missie van de Verenigde Naties in Afghanistan en produceerde wekelijks televisieshows over mensenrechtenkwesties in het door oorlog verscheurde land. Daarnaast trainde hij jonge Afghaanse filmmakers, journalisten en fotojournalisten die tot de dag van vandaag bijdragen aan de opbouw van het audiovisuele geheugen van Afghanistan.

Shoresh_Kalantari_b-w
© PERFECT CADEAU